Taal en muziek

Combinatie muziek en taal

Met muziek en taal of taal en muziek (net welke het eerst komt) heb je de perfecte combinatie om allerlei vakken goed aan te leren!

Bij alle vakken wordt de Nederlandse taal gesproken. Bij alle vakken heb je taal nodig om dingen uit te leggen. Als je muziek en taal (en/of taal en muziek) met elkaar verbindt spreek je niet alleen je ene hersenhelft maar ook de andere hersenhelft aan en gaat het leren veel gemakkelijker!

Taal op muziek en melodie

Als je de taal op melodie zet en in een bepaald metrum, bewandelt het veel soepeler de paden in het brein. Dan komen de regels die je moet leren of de rekensommen die je moet maken of allerlei weetjes over een vak veel speelser en als vanzelf tot je. 

Taal en muziek als oorwurm

Een vette beat of een pakkende pop melodie met de taal en muziek op rijm gezet kan als een oorwurm blijven hangen zodat je het nooit meer vergeet!

Maar als je taal en muziek combineert, blijven niet alleen de regels en andere dingen die je moet weten beter hangen maar elke keer als je het popliedje en de beat weer hoort leer je ook de woorden en de zinnen die in het lied zitten. En omdat het als een oorwurm in je brein blijft zitten hoor je zelfs de taal, samen met de muziek in je hoofd op momenten dat je niet aan het leren bent! 

Muziek en taal als hulpmiddel en ezelsbruggetje

Door allerlei regeltjes van de zaakvakken om te zetten in muziek en taal door middel van lekkere popliedjes, vette beats en zingen en rappen met Shout Outs worden deze liedjes ezelsbruggetjes die je helpen bij het aanleren ervan.

Al met al is muziek en taal een perfecte combinatie als hulpmiddel bij het leren. Het maakt het leren echt een feest! Het leren is nog nooit zo leuk geweest!

www.muzikaalmettaal.nl